Yağ Çekmeyen Puf Puf Susamlı Pişi (Oktay Usta’dan)

Yağ Çekmeyen Puf Puf Susamlı Pişi (Oktay Usta’dan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3.5 – 4 su bardağı un (kontrolü ekleyin)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 paket kuru maya (10 gram) yaş maya da olur

Üzerini için;

  • Susam

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sunum için;

  • Domates
  • Beyaz peynir
  • Salatalık

Yağ Çekmeyen Puf Puf Susamlı Pişi (Oktay Usta’dan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir yoğurma kabına un, tuz ve toz şekeri ekleyip elimizle karıştıralım daha sonra unun ortasını açalım ve içine; süt, sıcak su ve maya ekleyip karıştıralım, daha sonra elimizle yumuşak bir hamur yoğuralım ve üzerini örterek 30 dk mayalaması için dinlendirelim.
  2. Hamurumuz mayalandıktan sonra hamuru 4 ‘ e bölelim ve beze haline getirelim.
  3. Tezgahın üzerine biraz susam serpelim ve birinci bezemizin üzerine de susam ekleyerek evvel elimizle sonra da oklava ile tabak büyüklüğünde açalım ve bıçak ile açtığımız bezeyi üçgen halinde 6 modüle bölelim ve başka bezelerimizi de bu formda yapalım.
  4. Daha sonra bir tavamızın içine sıvı yağımızı ekleyelim biraz kızdıralım.
  5. Kızdıktan sonra kestiğimiz üçgen biçimindeki pişilerimizi tek tek kızdırdığımız yağın içine ekleyelim gerili önlü güzelce kızartalım bir balon üzere şişen pişilerimiz hazır. 5 çayları için. Pazar kahvaltısı için yapabilirsiniz.

Yağ Çekmeyen Puf Puf Susamlı Pişi (Oktay Usta’dan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Spagetti
Milföy Pide
Kalıpsız Fırınsız Bisküvili Pasta (Videolu)
Pırasalı Fit Börek (Diyettekilere Özel)
Kremalı Sütlaç
Köfteli Mantar Dolması (Şahane)
Hdabla | © 2025 |