Çıtır Simit
Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 4.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Pekmezli su
- Yarım çay bardağından biraz az pekmez
- 1 çay bardağı su
- Kavrulmuş susam
Bardak ölçüm 200 ml
Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına, su, zeytinyağı ve mayayı alıp karıştırdım. Üzerine unumu yavaş yavaş ekleyerek yoğurdum.
- 30 dk mayalamaya bıraktım. Hamurumuz sert olacak. Mayalanan hamurumu 7 kesime ayırıp beş dk dinlenmeye bıraktım.
- Dinlenen hamurlarımı elimle silindir halinde açtım.
- Önce pekmezli suya akabinde kavrulmuş susama batırarak tepsime aldım.
- Yaklaşık yarım saate yakın tepsi mayası yaptıktan sonra suyla ısınmış 230 derece fırında pişirdim.
- Pişirirken evvel su koyduğum kabıma kaynar su ekledim.
- Pişmeye yakın simitlerimi de 5-10 dk fanlı ayarda pişirip fırından çıkardım.
Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











