Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı)

Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 adet enginar çanağı
  • 1.5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 425 ml sıcak su (2 su bardağı + bardağın yarısından az)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • Nane
  • Dereotu

Çay bardağı ölçüsü 100 ml Su bardağı ölçüsü 200 ml

Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanımı zeytinyağında kavurdum. Üzerine havuçlarımı döktüm onları da kavurdum.
  2. Bezelye ve enginarlarımı da sırasıyla döküp kavurdum.
  3. Bu süreçleri kısık ateşte ve biraz uzun periyodik yaptım zira sebzelerim çiğdi. En son kavurduğum sebzelerimin üzerine yıkadığım pirinçlerimi döktüm ve tereyağını ekleyip kavurdum.
  4. Tereyağ eriyince üzerine sıcak su ve tuz ekledim.
  5. Pilavım suyunu çekip pişince 10 dk demlenmesi için üzerine pak bir bez örtüp kenara aldım.
  6. Üzeri için; doğradığım dereotu ve taze naneyi içine ekleyip, karıştırdım.
  7. Dilerseniz limon sıkabilirsiniz, ben yalnızca nane yapraklarıyla servis ettim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun, lezzetli günler dilerim💖

Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glütensiz Elmalı Galet
Çilekli Roka Salatası
Kaptandan Enfes Mantar Közleme
Mantarlı Bulgur Pilavı
Tereyağlı Fransız Patates Graten
Bol Çikolatalı Sufle
Hdabla | © 2025 |