Patatesli Bazlama Tarifi (Videolu)

Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • Çeyrek küp yaş maya (10 gr.)
  • 2,5 su bardağı un (330 gr.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patatesli harcı için:

  • 7 adet bebek patates yahut iki orta uzunluk patates (300 gr.)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber

Üzerlerine sürmek için:

  • 2 tatlı kaşığı tereyağı

Patatesli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; ılık su ve mayayı kabınıza yahut mutfak robotunuza alıp maya eriyene kadar karıştırın. Un ve tuzu ekleyip 8 dakika yoğurun.
  2. Temiz bir kabın içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip toparladığınız hamuru içine alın. Kabınızı streç folyo ile sıkıca örtün ve hamuru bu biçimde 1 saat mayalandırın.
  3. Patateslerin kabuklarını soyup tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip patatesler pişene kadar orta ateşte kaynatın.
  4. Soğanı soyup doğradıktan sonra 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Üzerine baharatları ekleyin ve karıştırın.
  5. Haşlanan patatesleri bir tabağın üzerine alıp çatal yardımıyla ezin.
  6. Soğanı patatese ekleyip güzelce karıştırın. Patatesli harçı 4’e bölüp her birini yuvarlayın.
  7. Mayalanan hamurunuzu 4 bezeye ayırın.
  8. Tek tek hamuru evvel kahve fincanı büyüklüğünde açın. Ortasına patates harcını yerleştirin.
  9. Kenardan ice hakikat katlayıp sıkıca kapatın. Hafif unlayarak merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  10. Ocağınızın en yüksek ayarından iki ayar düşük ayara açıp (ben ocağın altını 9 üzerinden 7’e ayarladım), tavanızı ısıtın.
  11. Hazırladığınız patatesli gözlemeleri tek tek, bir kaç sefer cevirerek pişirin. Son olarak üzerine tereyağı sürün. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!.

Patatesli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası
Fındıklı Kurabiye
Yayla Çorbası ( Buğdaylı )
Tarçınlı Türk Kahvesi
Arpa Şehriye Pilavı
Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu)
Hdabla | © 2025 |