Cep Poğaça

Cep Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

Cep Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabına aldığımız 6 su bardağı unun içerisine 2 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket instant maya, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu alalım. Hamuru elinizle yoğurmaya başlayalım.
  2. Hamur toparlandıktan sonra üzerini streç sinemayla kapatıp daha uygun mayalanması için bir havlu yahut örtü örtelim. Bu formda ılık bir ortamda yaklaşık 45 dakika – 1 saat ortasında mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayası gelen hamuru tekrar yoğurup havasını alalım.
  4. Daha sonra hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak tekrardan yoğuralım.
  5. Toparladığımız hamuru evvel 2 eşit modüle, akabinde 12 modüle bölelim.
  6. Hamur modüllerini tekrar elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
  7. Ardından her bir bezeyi sırasıyla açalım.
  8. Bezeleri dilerseniz elinizle açabilirsiniz dilerseniz de oklava ya da merdane kullanabilirsiniz.
  9. Yaklaşık bir pasta tabağı büyüklüğünde açmanız kâfi olacaktır.
  10. Açtığımız hamurun üzerine sıvı yağı sürdükten sonra ikiye katlayalım.
  11. Ardından yeniden sıvı yağ sürerek tekrar katlayalım.
  12. Tüm bezeleri hazırladıktan sonra içerisine pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine poğaçalarımızı aralıklı olacak biçimde yerleştirelim.
  13. Daha sonra her birinin üzerine yumurta sarısı sürelim. Son olarak üzerlerine biraz susam serpiştirelim.
  14. Poğaçaları hazırladıktan sonra 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Kat kat kabaran yumuşacık sandviç poğaçalarımız servise hazır afiyet olsun 🤌🙂

Cep Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Poğaça
Pırasa Stoklarını Tüketecek Tuzlu Kek Tarifi
Kolay Elmalı Turta (Videolu)
Yufkalı Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna
Enfes Tadıyla Dondurmalı İrmik Helvası
Etli Mantı
Hdabla | © 2024 |