Ay Tatlısı (Baklava Tadında)
Ay Tatlısı (Baklava Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 2-iki su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
Hamuru için;
- 250 gram tereyağı oda sıcaklığında (yumuşak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 6 su bardağı un
İç gereci;
- 1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz ve fındık karışımı
Ay Tatlısı (Baklava Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurun şerbeti hazırlanır. Şeker ve su bir tencereye konur. Kaynamaya başlayınca limon sıkılır ve on dakika sonra ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.
- Sonra bir kabın içine; irmik, un ve kabartma tozu haricindeki öbür hamur materyalleri konur ve elle karıştırılır. Üzerine irmik ve kabartma tozu ek edilen elenmiş un denetimli bir biçimde konur ve ele yapışmayan yumuşaktan biraz daha sert bir hamur elde edilir.
- Hamurdan bezeler yapılır (ben 36 beze yaptım) biraz yassı biçiminde açılıp, iç materyali konulur, ağzı kapatılır, zıt çevrilir ve çay bardağı ile çizikler atılıp, ay halinde kıvrılır. Tepsiye dizilir.
- 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika kızarana kadar pişirilir ve beş altı dakika dışarda bekletilip, soğuyan şerbet gezdirilir. Şerbeti çeken tatlı servis yapılır. Afiyet olsun😊
Ay Tatlısı (Baklava Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















