Tencerede Islak Kek

Tencerede Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket çikolata

Tencerede Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım. Akabinde öbür materyalleri ekleyip çok söndürmeden spatulayla alttan üste karıştıralım.
  2. Kullanacağınız tencereyi güzelce yağlayıp unlayalım. Unun fazlasını çırpalım. Orta koşma düz bardak bırakalım. Harcı eşit yayalım. Örtü örtüp kapağını kapatıp kısık ateşte 20-25 dakika pişirelim. Açmayalım kapağını.
  3. Sos gereçlerinden çikolata hariç öbür gereçleri tavaya alıp pişirelim. Ocaktan alıp çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  4. Sosu keke dökelim. Bu dolabında sos büsbütün çekince zıt çevirip servis edelim. Afiyet olsun.

Tencerede Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Smoothie
Kereviz Salatası
Churchill
Kıymalı Kabak Yemeği
Lokanta Usulü Orman Kebabı
Et Haşlama (Kemiksiz)
Hdabla | © 2025 |