Üsküp Böreği

Üsküp Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 tane kabak
  • 200 gram peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Üzerine;

  • Susam
  • Çörek otu

Üsküp Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalarımızı kırıp üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştıralım.
  2. Daha sonra unumuzu denetimli eklerken kabartma tozumuzu da ekleyelim.
  3. Karıştıralım rendelediğimiz kabak, peynir ve ince kıydığımız maydanozları da ek edelim tuzunu da ekleyip hoş bir harç yapalım yağladığımız fırın tepsisine döküp üzerine susam ve çörek otu serpelim.
  4. Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun.

Üsküp Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Kıymalı Kol Böreği
Bisküvi Pastası (Dev Bisküvi)
Pürüzsüz Domatesli Köfte Sosu
Browni Kurabiye (Kakaolu Islak Kurabiye)
Magnolia
Havuçlu Semizotu
Hdabla | © 2024 |