Tane Tane Şehriyeli Basmati Pirinç Pilavı
Tane Tane Şehriyeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 2 yemek kaşığı şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Tuz
- 1.5 su bardağı su
Tane Tane Şehriyeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ayçiçek yağı ile şehriyeleri renkleri kahverengileşene kadar kavuşalım.
- Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizde ek edelim.
- Tereyağınıda ve tuzunu da ekleyip, güzelce karıştıralım.
- Suyunu da ekleyelim.
- Kısık ateşte ağır ağır suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen pilavımızı dinlendirelim yemeye hazır. Afiyet olsun 🤤
Tane Tane Şehriyeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















