Tane Tane Şehriyeli Basmati Pirinç Pilavı

Tane Tane Şehriyeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • 1.5 su bardağı su

Tane Tane Şehriyeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ayçiçek yağı ile şehriyeleri renkleri kahverengileşene kadar kavuşalım.
  2. Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizde ek edelim.
  3. Tereyağınıda ve tuzunu da ekleyip, güzelce karıştıralım.
  4. Suyunu da ekleyelim.
  5. Kısık ateşte ağır ağır suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Pişen pilavımızı dinlendirelim yemeye hazır. Afiyet olsun 🤤

Tane Tane Şehriyeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şifa Kaynağı Kereviz Çorbası
Tatlı Patates Yemeği (8 Ay+)
Kayısı Reçeli
Halawet El Jıbn (İrmikli Peynir Tatlısı)
Modificare (Çimdik) Kurabiye
Yufkadan Beyti
Hdabla | © 2025 |