Ev Yapımı Lahmacun

Ev İmali Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağına yakın un
  • 1 tatlı kaşığın tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

İç harcı için;

  • 350 orta yağlı kıyma
  • 3 adet domates (ben kendi yaptığım domates sosu kullandım)
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 5 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığın tuz
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su

Ev Üretimi Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamur materyallerini karıştırıp ister elimizle ister makinede orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur yoğurup, 15-20 dk dinlendirin.
  2. İç harcı için; soğanları, biberleri, domatesi ve sarımsağı mikserden geçirip, daha sonra kıyma, salçaları ince kıyılmış maydanozu, zeytinyağı, tuz ve baharatları yarım çay bardağı su ekleyip uygunca karıştırın.
  3. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp ister yuvarlak ister uzun ince açıp üzerine 1-2 yemek kaşığı iç harcından ekleyip elimizle yahut kaşıkla düzeltip lahmacun makinesinde pişirin. 4,5-5 aradı ayarda (silex, de pişirdim)

Not:Fırında pişirmek isterseniz hamura 20 gram yaş maya ekleyip, o denli hamur yoğurun. Evvelce ısıtılmış fırında alt üst ayarda 10 dk kadar pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun.

Ev İmali Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Hatay Usulü Atom Döner
Spoonful Tarifi
Tek Tencerede Sebze Yemeği
Mayasız Pişi
Zerdeçallı Enfes Mantar Meze
Meyve Kurusu
Hdabla | © 2025 |