Ev Yapımı Lahmacun
Ev İmali Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağına yakın un
- 1 tatlı kaşığın tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
İç harcı için;
- 350 orta yağlı kıyma
- 3 adet domates (ben kendi yaptığım domates sosu kullandım)
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 5 adet yeşil biber
- Yarım demet maydanoz
- 4 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığın tuz
- 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
Ev Üretimi Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamur materyallerini karıştırıp ister elimizle ister makinede orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur yoğurup, 15-20 dk dinlendirin.
- İç harcı için; soğanları, biberleri, domatesi ve sarımsağı mikserden geçirip, daha sonra kıyma, salçaları ince kıyılmış maydanozu, zeytinyağı, tuz ve baharatları yarım çay bardağı su ekleyip uygunca karıştırın.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp ister yuvarlak ister uzun ince açıp üzerine 1-2 yemek kaşığı iç harcından ekleyip elimizle yahut kaşıkla düzeltip lahmacun makinesinde pişirin. 4,5-5 aradı ayarda (silex, de pişirdim)
Not:Fırında pişirmek isterseniz hamura 20 gram yaş maya ekleyip, o denli hamur yoğurun. Evvelce ısıtılmış fırında alt üst ayarda 10 dk kadar pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun.
Ev İmali Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















