Mercimekli Ve Yumuşacık Krep (Videolu)
Mercimekli Ve Yumuşacık Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı süt
- Yarım çay kaşığı tuz (dilerseniz arttırıp azaltabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (isteğe bağlı)
Mercimekli Ve Yumuşacık Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimeği güzelce yıkayıp bir gece evvelce suda bekletin.
- Ertesi gün tekrar yıkayıp süzdükten sonra bir kaba alın. Üzerine yumurtaları, sütü, yağı ve tuzu ekleyin.
- Tüm malzemeyi blenderdan geçirerek pürüzsüz bir krep hamuru elde edin. En son kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Yağladığınız tavayı ısıtın ve kısık ateşte krep harcından kepçeyle alarak tavanın ortasına dökün. Artlı önlü pişirin.
- İsterseniz pişirdiğiniz krepleri soğuduktan sonra dondurucuya koyup uzun müddet saklayabilirsiniz. Ben servis ederken içine patates, yumurta ve kaşar peyniri koydum. Siz dilediğiniz içle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Mercimekli Ve Yumuşacık Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










