Mercimek Çorbam
Mercimek Çorbam Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 3/4yemek kaşığı konserve domates
- 3 yemek kaşığı olağan salça
- 1 adet havuç (iri rendelenmiş)
- 1 adet büyük uzunluk patates (iri rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay kaşığı toz kırmızı pul biber
Mercimek Çorbam Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı koyuyoruz akabinde içine konserve domatesi, olağan salçayı ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
- Ardından soğanı, mercimeği, havucu🥕, patatesi ek ediyoruz tuz ek ediyoruz.
- Daha sonra mercimeği ek ediyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- Pişirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Mercimek Çorbam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










