Nussecken Fındık Köşeleri
Nussecken Fındık Köşeleri Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 250 gram tereyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Fındık harcı için;
- 80 gram tereyağı
- Yarım su bardağı şeker
- 200 ml krema yağlı
- 4 yemek kaşığı bal
- 400 gram kavrulmuş fındık
Hamurun üzeri için;
- 4 yemek kaşığı kayısı yahut çilek yahut süt reçeli
- Köşeleri süsleme için 200 gram bitter çikolata yahut sütlü çikolata
Nussecken Fındık Köşeleri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm kurabiye hamuru materyallerini karıştırıp el yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Yoğurulan hamuru 30 dk buzdolabında streçleyerek dinlendirelim.
- Fındık harcı gereçlerinin evvel sıvı olanları eriyene kadar daha sonra fındığını ekleyerek bir tencerede 2-3 dakika kadar pişirelim.
- Hamuru 30×40 ebatlarda fırın tepsisine yağlı kağıt sererek eşit ölçüde yayalım 190 derecede fanlı 13 dakika ön pişirme yapalım.
- Fırından çıkarıp üzerine reçeli eşit ölçüde sürdükten sonra üstüne fındıklı harcı eşit biçimde yayalım sonra tekrar 15 dakika 190 derecede pişirelim.
- Pişen kurabiyeler birinci sıcağı çıkana kadar dinlendirelim.
- Tepsideki kurabiyeyi evvel eşit karelere daha sonra üçgen olacak halde kareleri çap köşelerden keselim. Soğumaya bırakalım.
- Mümkünse en az 2 saat kadar dilimledikten sonra tepside bırakın. Böylelikle kurabiyeleriniz daha az dağılır.
- Soğuyan kurabiyeleri benmari yolu erittiğiniz çikolataya köşelerini batırıp servis edelim.
Nussecken Fındık Köşeleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











