Fellah Köftesi (Muhteşem Lezzet)
Fellah Köftesi (Muhteşem Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 adet yumurta
- 1.5 çorba kaşığı domates salçası
- 3 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un (kontrollü eklenecek)
Pişirme suyu için;
- 2 diş sarımsak
- Orta uzunluk tencerede kaynamış su yaklaşık 3lt
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 5 adet domates
- 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Kıyılmış maydanoz
Fellah Köftesi (Muhteşem Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce bulguru geniş bir kap içerisinde kaynar su ile ıslatın kapağını kapatın yarım saat bekletin.
- Bulgurlar şiştikten sonra üzerine öteki materyalleri un hariç ekleyin ve unu yavaş yavaş ekleyerek hal verecek kıvama gelene kadar yoğurun.
- Fındık büyüklüğünde toplar yapıp ortasını serçe parmağınızla bastırın unlanmış tepsiye tamamını bu biçimde doldurun orta ara üzerine hafif hafif un serpin birbirine yapışmasın.
- Öte yandan üç diş sarımsak rendelediğimiz tencereye su doldurup, kaynatalım kaynayan suyun içerisine yapmış olduğumuz minik köfteleri atalım, ortalama 15 dakika orta ara karıştırarak pişirelim.
- Diğer tarafta bir tava içerisinde yeniden sarımsakları rendeleyip, bir çorba kaşığı ayçiçek yağı ile hafif kızartalım üzerine rendelenmiş domatesleri koyup tuz ekleyip pişirelim.
- Pişen köfteleri bir kaba alıp üzerine pişirdiğimiz domatesi ve doğramış olduğumuz maydanozları serpip servis edebilirsiniz çok kolay bir tanım hepinize tavsiye ederim olağanüstü oldu tadı şimdiden afiyet olsun.
Not:Ben konserve domatesi kullandım.
Fellah Köftesi (Muhteşem Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















