Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un (400-500 gram)
  • 1 adet limon

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker uygunca çırpılır.
  2. Limonun kabuğu rendenin küçük kısmı ile rendelenir. İçinin suyu sıkılır.
  3. Yumurtanın üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilya eklenir ve karıştırılır.
  4. Son olarak un ve kabartma tozu elenerek hamura ek edilir.
  5. Kek hamuru yağlanmış kalıba dökülerek 170 derece fırında 45 dakika pişirilir.
  6. Kekin üzerine pudra şekeri serperek ve limon kabukları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kısır Tarifi
Kıymalı Pide
Tahinli Çıtır
Sebzeli Çorba (Bebeklere (+7) Uygundur)
Köfte Hamburger
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Muhteşem Bir Tatlı )
Hdabla | © 2025 |