Fırında Mantarlı Kabak Graten

Fırında Mantarlı Kabak Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 7-8 adet mantar
  • 2 adet yumurta
  • 5-6 yemek kaşığı un (gerekirse arttırılır)
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Mantarlı Kabak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların kabuklarını doğrayıp, rendeleyelim bir tavanı bir tavada suyunu salıp, çekene kadar pişirelim.
  2. Mantarları güzelce yıkayıp, küçük küçük doğrayalım, kabakların içine katıp, pişirmeye devam edelim.
  3. Geniş bir kaba yumurta, un, maydanoz ve baharatları ekleyip, güzelce karıştıralım.
  4. Kavurduğumuz kabak ve mantarları bu karışıma ekleyip, karıştıralım.
  5. Uygun bir fırın kabını sıvı yağ ile yağlayıp, hazırladığımız karışımı dökelim.
  6. Üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri ile kapatalım.
  7. 180° fırında üzeri uygunca kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋

Fırında Mantarlı Kabak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lorlu Ispanaklı Saç Böreği
Robotta Çiğ Köfte 15 Dakikada Hazır
Kaşarlı Mantar
Sütlü Çorba
Hira Tatlısı
Diyet Kurabiye (Tek Öğünlük)
Hdabla | © 2025 |