Cevizli Kivili Lokum

Cevizli Kivili Lokum Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kivili oralet
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı. nişasta (ben beş yemek kaşığına yakın kattım)
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme olmadan tereyağı
  • 4 tane bütün ceviz kırıyoruz

Serpiştirmek için

  • Hindistan cevizi

Cevizli Kivili Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 su bardağı kivili oraleti tencereye alalım. 4 yemek kaşığı toz şeker ekleyelim tencereye 5 yemek kaşığına yakın nişasta ekleyelim ve ocağa alıp kaynayıncaya ve kıvam alıncaya kadar pişirelim.
  2. Piştikten sonra ocaktan alıp tereyağını ekleyelim (margarin de olur) cevizlerimizi orta ayarlı ekleyelim içine ve güzelce karıştıralım.
  3. Bir borcamı yapışmaması için ıslatılam sonra lokum harcımızı boşaltalım düzeltelim üzerine streç çekip 3 saat dolapta. Dinlendirelim.
  4. Sürenin sonunda lokumuzun üzerindeki streci kaldırıp hindistan cevizi serpelim ve tezgahta salata tahtasının üzerine karşıt çevirelim hindistan cevizi serpilmemiş tarafınada serpiştirelim.
  5. Bıçakla istediğimiz boyutta keselim ben kuş lokumu boyutunda yapmaya çalıştım deneyeceklere afiyet olsun ☺️🌸

Cevizli Kivili Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Tiramisu
Şekerpare (İçi Islak Tam Kıvam)
Açma Tarifi
Klasik Un Helvası
Proteinli Pankek
Peynirli Soğanlı Yumurta
Hdabla | © 2024 |