Cevizli Kivili Lokum

Cevizli Kivili Lokum Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kivili oralet
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı. nişasta (ben beş yemek kaşığına yakın kattım)
- 1 tatlı kaşığı tepeleme olmadan tereyağı
- 4 tane bütün ceviz kırıyoruz
Serpiştirmek için
- Hindistan cevizi
Cevizli Kivili Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı kivili oraleti tencereye alalım. 4 yemek kaşığı toz şeker ekleyelim tencereye 5 yemek kaşığına yakın nişasta ekleyelim ve ocağa alıp kaynayıncaya ve kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- Piştikten sonra ocaktan alıp tereyağını ekleyelim (margarin de olur) cevizlerimizi orta ayarlı ekleyelim içine ve güzelce karıştıralım.
- Bir borcamı yapışmaması için ıslatılam sonra lokum harcımızı boşaltalım düzeltelim üzerine streç çekip 3 saat dolapta. Dinlendirelim.
- Sürenin sonunda lokumuzun üzerindeki streci kaldırıp hindistan cevizi serpelim ve tezgahta salata tahtasının üzerine karşıt çevirelim hindistan cevizi serpilmemiş tarafınada serpiştirelim.
- Bıçakla istediğimiz boyutta keselim ben kuş lokumu boyutunda yapmaya çalıştım deneyeceklere afiyet olsun ☺️🌸
Cevizli Kivili Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


