Köz Patlıcan Ve Biber Yoğurtlaması

Köz Patlıcan Ve Biber Yoğurtlaması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • Yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • 2 yemek kaşığı doğranmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Köz Patlıcan Ve Biber Yoğurtlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan ve biberi fırında yada ateşte közleyip ince ince doğrayalım.
  2. Tavaya koyup 1 kaşık tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip 5 dk karıştıralım.
  3. Yoğurt ve sarımsağı başka bir kapta karıştırıp hepsini ekleyelim küçük bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile 2 yemek kaşığı doğranmış cevizi ve yarım çay kaşığı toz kırmızı biberi çevirip, yoğurtlu mezenin üzerine gezdirelim.

Afiyet olsun.

Köz Patlıcan Ve Biber Yoğurtlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mantarlı Tavuk
Mahluta Çorbası
Çikalotalı Petibörlü Pasta
Kaşarlı Menemen
Cantik Pide
Soslu Karnabahar Kızartması (Karnabahar Sevmeyenler Bile Bayılacak)
Hdabla | © 2025 |