Şipşak Kurabiye (Videolu)

Şipşak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 50 gram pudra şekeri (1 çay bardağı)
  • 20 gram nişasta (1 yemek kaşığı)
  • 70 gram susam (1 çay bardağı)
  • 240 gram un (2 su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu

Bardak ölçüsü 200 ml ve 125 ml

Şipşak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün malzemeyi geniş bir kaba alınır.
  2. Malzemeler birleşene kadar yoğrulur.
  3. Küçük bezeler yapılır (40 gram)
  4. Fırın tepsisine dizilir.
  5. Isıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.
  6. Soğuduktan sonra servis edilir.

Şipşak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahana Sarması
Balık
Çok Pratik Elmalı Kurabiye (Videolu)
Kaptandan Enfes Mücver Tarifi
Çıtır Parçacıklı Muhallebi Tarifi-Baklavalık Yufkalı Muhallebi (Videolu)
Pirinç Şehriyeli Çorba ( Noodle Soup)
Hdabla | © 2025 |