Şipşak Kurabiye (Videolu)
Şipşak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta sarısı
- 50 gram pudra şekeri (1 çay bardağı)
- 20 gram nişasta (1 yemek kaşığı)
- 70 gram susam (1 çay bardağı)
- 240 gram un (2 su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu
Bardak ölçüsü 200 ml ve 125 ml
Şipşak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeyi geniş bir kaba alınır.
- Malzemeler birleşene kadar yoğrulur.
- Küçük bezeler yapılır (40 gram)
- Fırın tepsisine dizilir.
- Isıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.
- Soğuduktan sonra servis edilir.

Şipşak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








