Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği
Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuru börülce
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2,5 su bardağı su
Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Akşamdan kuru börülceyi yıkayalım tencereye koyalım. Üzerine geçecek kadar su koyalım ıslayalım. Sonraki gün haşlayalım, suyunu süzelim.
- Tencereye yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı koyalım bir dk kavuralım, sonra salçaları katip karıştıralım, suyunu dökelim.
- Su fokurdayıncaya içine haşladığımız börülce ekleyip karıştıralım. Tuz, baharat serpelim karıştıralım fokurdayıncaya ocağın altını kısalım. Kısık ateşte denetim ederek börülce yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not:Börülce haşlanırken pişmezse yarım çay kaşığı karbonat ek edip karıştıralım çabuk haşlanır yahut düdüklü tencerede başlayabilirsiniz.
Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







