Spoonful
Spoonful Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1 baton kek kakaolu (200 gram )
Kreması için;
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 100 ml krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine;
- 100 ml sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 100 gram çikolata
Spoonful Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu, nişastayı, vanilyayı; şekeri, yumurta sarısını, sütü ve tereyağı bir tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz topaklanma kalmayacak formda ocağın altını açıyoruz ve göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Göz göz olunca altını kapatıyoruz ve soğuması için bir müddet tekrar karıştırıyoruz ılıyınca 100 ml kremayı boşaltıp tekrar karıştırıyoruz.
- 100 ml kremayı bir tencereye alıyoruz (kaynatmadan)biraz ıstıyoruz ısınınca içine 1 yemek kaşığı tereyağ ve parçaladığımız çikolataları ekliyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz.
- Çikolatalar erimeye başlayınca ocağın altını kapatıp çikolatalar büsbütün eriyinceye kadar karıştırmaya devam ediyoruz ve sosumuzu soğumaya bırakıyoruz.
- Baton kekimizi ufatıp kalıbımızın tabanına alıyoruz üzerine bir bardak yardımıyla bastırıp sıkıştırıyoruz, üzerine muhallebimizi ekliyoruz ve yayıyoruz.
- Soğuyan çikolata sosumuzu da üzerine ekliyoruz ve spoonfulumuz hazır süsleyerek servis edebilirsiniz.
Spoonful Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






