Karnabahar Mücveri ( Köftesi)
Karnabahar Mücveri ( Köftesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin hamur çok cıvık olmayacak)
- Yarım paket kabartma tozu
- 7-8 kısım maydanoz
- 7-8 kısım taze nane (yoksa kuru nane de olur)
- 4-5 kol dereotu
- 1 adet taze soğan ( yoksa küçük uzunluk soğan rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Karnabahar Mücveri ( Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı doğrayalım akabinde kaynamış suyun içine atalım, yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra bir kaba alıp üzerine 1 adet yumurtayı ek edip, bir çatal ile ezelim (hafif pütürlü de kalabilir.) ince ince doğradığımız yeşillikleri, baharatları, kabartma tozu ve unuda ek edip, karıştıralım.
- Tavaya kızartmak için zeytinyağı ek edelim ve bir kaşık yardımı ile tavaya dökelim kızartalım.
- Kızartmış olduğumuz mücverin üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun🤗☺️
Karnabahar Mücveri ( Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












