Nevşehir Usulü Mantı

Nevşehir Adabı Mantı Tanımı İçin Malzemeler

Etli nohut yemeği için:

  • 200 gram kuşbaşı et
  • Bir gece evvelden ıslatılmış 3 su bardağı nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Aldığı kadar su

Kıymalı harç için:

  • 150 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Yoğurtlu sos için:

  • 10 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Tereyağlı sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber

Nevşehir Yöntemi Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etli nohut yemeği için etleri düdüklüde kendi suyunu çekene kadar kavuralım.
  2. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  3. Soğanlar pembeleşince salçaları atalım ve kokusu çıkana kadar pişirelim.
  4. Nohutları da ekledikten sonra, baharatlarını atalım sıcak su koyalım ve pişmeye bırakalım.
  5. Hamuru için derince bir kaba un alalım.
  6. İçine yumurtaları ve tuzu ekleyelim.
  7. Kulak göğsü kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edene kadar su ekleyerek yoğuralım.
  8. Mantı hamurunu, üzerine nemli bir bez örterek dinlendirelim.
  9. İç harcı için soğanları çok küçük doğrayalım, kıymanın üzerine soğanları ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
  10. Dinlenen hamuru 2 eşit kesime ayıralım ve beze haline getirelim.
  11. Tezgaha un serperek hamurlarımızı açalım.
  12. Açılan hamurları enine ve uzunluğuna keserek küçük kare modüller elde edelim.
  13. Hazırlanan mantı modüllerinin içine kıymalı harç yerleştirelim ve dört kenarını bir ortaya getirerek kapatalım. (ben buzluğumda bulunan kasnak mantısını kullandım, mantıları dilediğiniz formda doldurabilirsiniz) mantıları doldurduktan sonra un serpilmiş bir tepsiye dizelim.
  14. Derince bir tencerede su kaynatalım ve içine mantıları atalım.
  15. Mantılar pişince süzerek üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim ve karıştıralım.
  16. Servis tabağına aldığımız yoğurtlu mantıların üzerine pişen etli nohut yemeğini koyalım.
  17. Son olarak üzerine tereyağlı biberli sos gezdirelim ve servis edelim.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.

Nevşehir Yordamı Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Pilav
Peynirli Pişi-Çiğ Börek
Rafine Şekersiz Hurmalı Sütlaç Tarifi
Tahinli Kadayıflı Kurabiye
Et Sote Tarifi (2 Kişilik)
Kurutulmuş Domatesli Kremalı Tavuk Tarifi
Hdabla | © 2025 |