Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası
Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram yumuşamış tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabartma tozu ve un hariçinde bütün gereçleri bir yoğurma kabına alıp çırpın.
- Unu kabartma tozuyla birlikte denetimli yoğurarak ekleyin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğinizde hamurdan küçük bezeler koparıp içine maydanoz karışımlı peynir koyup biçim verip kapatın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizin.
- Daha sonra üzerlerine kavrulmuş susam serpip daha evvelden ısıttığınız 180derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












