El Açması Çıtır Patatesli Börek

El Açması Çıtır Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4.5 su bardağı un(un kalitesine nazaran ölçü değişebilir o yüzden denetimli olacak )

Yufkaların ortasına sürmek için;

  • 50 gram tereyağı

İçi için;

  • 4 orta uzunluk patates
  • Toz biber
  • Tuz

El Açması Çıtır Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına su, tuz maya ve yağı ekleyip karıştır üzerine unu ekleyip yoğur yumuşak bir hamur elde edilecek ve 6 bezeye ayırıp üzerini ört 10 dakika dinlensin.
  2. O sırada patatesleri doğrayıp üzerine su ekleyip haşlamaya bırakalım haşlanan patatesleri yeterlice ezip üzerine tuz ve biber ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım.
  3. Bir tane bezeyi alıp unlayıp açabildiğimiz kadar açalım ve üzerine erittiğimiz tereyağı sürelim daha sonra başka bezeyi de birebir büyüklükte açıp yağlamış olduğumuz öbür yufkanın üzerine serelim ve zarf biçiminde katlayalım.
  4. Servis tabağına koyalım ,diğer hamurları da tıpkı formda açıp bitirdikten sonra hepsini üst üste koyup üzerine de poşet serip dolapta 1 saat bekledim ve daha sonra katladığımız zarf formundaki hamurları merdane yardımıyla açalım.
  5. Üzerine patates koyup iki tarafını katlayalım ve iki kez katladıktan sonra keselim hamuru hafif bir formda uzatalım yani iki ucunu tutup çekiştirelim.
  6. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

El Açması Çıtır Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Soslu Antrikot (Videolu)
Çaylı Kurabiye
Sultan Pilavı
Damla Çikolatalı Kurabiye
Glütensiz Kinoalı Çiğ Köfte (Çok Lezzetli)
Sıvıyağlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |