Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 litre süt
  • 4.5 çay bardağı pirinç
  • 5.5 çay bardağı şeker

Üzeri için;

  • Tarçın

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 litre sütümüzü büyük bir tencereye alalım ve kaynatalım .
  2. 5 dakika kadar daha sonra 4,5 çay bardağı pirinçi ekleyelim pirinç bayağı yumuşayana kadar pişirmemiz gerekiyor.
  3. Lapalaşacak tam yumuşak olduğundan emin olduğumuzda 5,5 çay bardağı şeker ilave ediyoruz ve yedi 8 dakika kadar da o halde kaynatıyoruz.
  4. Sonrasında tabaklarınıza döküp üzerine tarçını de servis ediyoruz.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Enginar
Izgara Köfte (Tırnak Pide Eşliğinde)
Kuzu Göbeği Kavurması
Kremalı Salçalı Makarna
Brokoli Ezmesi
Soya Soslu Tavuk (2 kişilik)
Hdabla | © 2025 |