Sebzeli Tavuk

Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1,5 adet kuru soğan
  • 5 adet çekirdeksiz zeytin
  • 5 adet çeri domates
  • 1 adet havuç (dilimi)
  • 3 adet defne yaprağı
  • Maydanoz

Sos:

  • Yarım limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kekik
  • 2 diş sarımsak

Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 adet tavuk göğüsü (her birini 3’ e bölünmüş) fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
  2. Sebzeleri dilimleyip zeytinin çekirdeğini çıkarıp tavukların üstüne dağıtın.
  3. Sosu hazırlayıp tavuklarımızın üstüne dökelim biraz karıştırıp harç edelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180° 30-35 dk pişirelim.
  5. Pilavla servis edin afiyet olsun.

Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı
Patatesli Rulo Poğaça (Pastanelere Rakip)
Nefis Brokoli Salatası Diyete Uygun
Magnolia
Tiramisu
Bebek Dostu Keçiboynuzlu Muzlu Panke Ve Enerji Topları
Hdabla | © 2025 |