Simit Kebabı

Simit Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası(ben tatlı kullandım
  • 1 kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

Servis için;

  • 1 adet soğan
  • Sumak
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Limon

Simit Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulgurun üzerine geçecek kadar sıcak su koyup üzerini kapatın.
  2. Kapya biber,sarımsak,pul biber,tuz,karabiber,salçalar ve zeytinyağı robottan çekin ya da kapya biberi ve sarımsağı püre kadar küçük doğrayın.
  3. Bulgura kıymayı ekleyin,robottan geçen püreyi/doğranmış biber ve sarımsakları ekledikten sonra baharatları ekleyin ve yoğurun.
  4. Şişlere geçirip 15-20 dk buzdolabında dinlendirin.
  5. Az yağlı bir tava da/ızgara da pişirin.
  6. Servis için soğanı piyazlık doğradıktan sonra sumak ile karıştırın ,üzerine zeytinyağ ve tuzu gezdirin.
  7. Yanında limon ile de servis edebilirsiniz. Afiye olsun.

Simit Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebze Şöleni
Meyveli Pasta
Portakallı Revani
Çilekli Muzlu Milkshake
Cezerye
Guacamole Füme Somonlu Tost
Hdabla | © 2025 |