Zeytinyağlı Lahana Dolması

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk lahana
  • 3 tane kuru soğan
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Bir tutam kusuzumu
  • Bir tutam dolma fıstığı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1.5 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 adet limon
  • 6 diş sarımsak

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahananın yapraklarını çıkaralım, bol suyla leğende yıkayalım.
  2. Ortadaki sert kısımlarını kesip alalım tencerede suyu kaynatalım, lahanaları birkaç dakika haşlayıp süzgece alalım.
  3. Diğer tarafta zeytinyağı tencereye alıp soğanları doğrayıp kavuralım .
  4. Salçaları koyup biriki çevirelim, pirinci ekleyip 1-2 dakika kavurup 1. 5 bardak suyu ekleyip bir iki çevirelim.
  5. Suyunu çekince baharatları ,tuzu ,üzümü, fıstığı ,naneyi ,şekeri ekleyip karıştıralım, ocağı kapatalım biraz ılısın.
  6. Lahanayı kesimlere ayırıp saralım ,üzerine 1 limonu dilimleyip koyalım .
  7. Sarımsağı soyup ince ince doğrayıp üzerine serpelim.
  8. Kenarından lahanaların uzunluğunu geçecek kadar su koyalım.
  9. Ben düdüklüde kısık ateşte 45 dakika pişirdim, tencerede yaparsanız denetimli 1 saatte pişirin, biz yerken üzerine yenibahar serperiz deneyin olağanüstü oluyor.

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçi Dolgulu Fit Lezzetli Patlak Toplar
Organik Domatesli Zeytinyağli Pirinç Pilavı
Mayasız Poğaça
Fırında Sütlaç
Elmalı Kurabiye
Bol Domatesli Kıymalı Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2024 |