Zeytinyağlı Çanak Enginar (Videolu)

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet enginar ( ayıklanmış )
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Garnitür için;

  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük patates
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 çay bardağı bezelye ( ben taze kullandım isterseniz dondurulmuş da kullanabilirsiniz )
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı sıcak su

Sosu için;

  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 4-5 kısım dereotu

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarlar az limon suyuyla birlikte 10-15 dk suda haşlanır.
  2. Biraz yumuşaması kâfi olacaktır.
  3. Ayrı bir tencerede minik küpler halinde doğranmış kuru soğan zeytinyağında sotelenir.
  4. Sonra minik küp doğranmış havuç da eklenir 1-2 dakika daha karıştırılır.
  5. Havuçların diriliği geçince minik küp doğranmış patates de ek edilir ve sotelenir.
  6. Bezelye de eklenir ve 1 kahve fincanı su, tuz ek edilir.
  7. Yumuşayana kadar kısık ateşte 4-5 dk pişirilir. İç harç hazır.
  8. Sosu için gerekli materyaller bir kaba alınır ve karıştırılır.
  9. Şeker karışıma çok yakışıyor.
  10. Hafif yumuşamış enginarlar uygun bir tencereye alınır.
  11. Ortalarına garnitür koyulur.
  12. Sonra sosu da eklenir ve pişmeye bırakılır.
  13. İsterseniz zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.
  14. 15-20 dk sonra kapatılır.
  15. Kendi tenceresinde soğumaya bırakılır.
  16. Dinledikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun

🌸 📌 Enginarın sertliğine nazaran pişme düzeyi değişebilir.

📌Servisten evvel zeytinyağ gezdirebilirsiniz

video linki

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anneler Günü Kurabiyesi
Chocolate Cips Cookies (Pastaya Alternatif) (Videolu)
Kayısı Soslu Cheesecake
Fırında Soslu Kanat
Efsane Elmalı Cevizi Kek
Kıymalı Patlıcan Katları
Hdabla | © 2025 |