Bezelye Yemeği (Etsiz)

Bezelye Yemeği (Etsiz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağı)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 300 gr dondurulmuş bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salça
  • 1 domates rendesi (veya konserve domates rendesi 2 yemek kaşığı)
  • 3-4 su bardağı su
  • Bir tutam dereotu

Bezelye Yemeği (Etsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağımızı ocağa koyuyoruz içine doğradığımız soğanı koyup karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
  2. Çok kavurmadan salçalarını ek ediyoruz biraz pişiriyoruz.
  3. Sonrasında domates rendesini ekleyip pişiriyoruz.
  4. Devamında doğradığımız patatesi havucu da ek edip karıştırıyoruz.
  5. Birkaç dakika sonra bezelyeleri ekleyip şöyle bir çevirip suyunu ek ediyoruz ve dereotumu doğrayıp pişmeye bırakıyoruz.
  6. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişen bezelyemiz hazır oluyor.Afiyet olsun :).

Bezelye Yemeği (Etsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Buğday Ekmeği
Sosata
Hurma Kremalı Fit Bar
Bulut Kek
Ispanaklı Mantarlı Kremalı Spagetti
Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |