Bezelye Yemeği (Etsiz)
Bezelye Yemeği (Etsiz) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağı)
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 300 gr dondurulmuş bezelye
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salça
- 1 domates rendesi (veya konserve domates rendesi 2 yemek kaşığı)
- 3-4 su bardağı su
- Bir tutam dereotu
Bezelye Yemeği (Etsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağımızı ocağa koyuyoruz içine doğradığımız soğanı koyup karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
- Çok kavurmadan salçalarını ek ediyoruz biraz pişiriyoruz.
- Sonrasında domates rendesini ekleyip pişiriyoruz.
- Devamında doğradığımız patatesi havucu da ek edip karıştırıyoruz.
- Birkaç dakika sonra bezelyeleri ekleyip şöyle bir çevirip suyunu ek ediyoruz ve dereotumu doğrayıp pişmeye bırakıyoruz.
- Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişen bezelyemiz hazır oluyor.Afiyet olsun :).
Bezelye Yemeği (Etsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













