Fırında Kıymalı Patlıcan Kebabı

Fırında Kıymalı Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • 2-3 adet yeşil biber (süslemek için)️
  • 2 adet domates (orta kısmı için)

Üst harcı için

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kapya biber ️
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Ben bir kaç modülde kuşbaşı biçiminde doğranmış kuyruk yağı ekledim

Fırında Kıymalı Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları yıkayalım, küp küp doğrayalım ,tuzlu suda bekletelim.
  2. Daha sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alıp, üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber ve tuz ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Patlıcanları evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  4. Onlar pişerken biz başka tarafta bir tencereye kıymayı, akabinde soğanları, ince ince kıyılmış biberleri ekleyip düzgünce kavuralım.
  5. Son olarak küp küp doğranmış domatesleri ve baharatları ekleyip pişirelim.
  6. Pişen patlıcanları ısıya güçlü yuvarlak bir kaba aktarıp ortasını bir çorba kasesi büyüklüğünde açalım.
  7. Patlıcanların üzerini hazırladığımız kıymalı harç ile kaplayalım.
  8. Orta kısmına dilimlenmiş domates koyup, üzerini de yeşil biber ile süsleyelim.
  9. Yemeğimizi evvelden ısıtılmış 180 derece fırında biberler ve domatesler pişene kadar tutalım. Kebabımız hazır… hem kolay, hem lezzetli hem de davet sofralarına yakışır bir yemek… kesinlikle deneyin derim 👌🍆🍆.

Fırında Kıymalı Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lavaş Ekmek
Trileçe (Kıvamında Tam Tutan Tarif)
Fırında Çıtır Çıtır Kıroket Tost
İçi Fındık Fıstık Dolgulu Çikolatalar
Börülce Salatası
Basmati Pirinçle Garnitürlü Pilav
Hdabla | © 2025 |