Fırında Patatesli Tavuk

Fırında Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg fırınlık doğranmış tüm tavuk
  • 4 adet patates
  • 8-10 adet acı yahut tatlı yeşil biber
  • 5-6 adet küçük uzunluk domates
  • 4-5 adet küçük uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane + 1/2 (yarım) tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz + 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber + 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Doğranmış tavuğumuzu 1 tatlı kaşığı tuz ,1 tatlı kaşığı nane,1 tatlı kaşığı pul biber ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile harmanlıyoruz.
  2. Harmanladığımız tavuğumuzu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırına gönderiyoruz.
  3. Tavuğumuz fırındayken biz de patateslerimizi ince uzun domateslerimizi halka halka doğruyoruz.
  4. Biberlerimizin saplarını keserek küçük uzunluk soğanlarımızı soyup 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı pul biber 1/2 tatlı kaşığı nane ile harmanlıyoruz.
  5. Fırınımıza koyduğumuz tavuğumuzun üzerine harmanladığımız sebzemizi tavuklarımız pişmeden ek ediyoruz.
  6. Pişirme sürecimiz bittikten sonra dilediğimiz üzere servis edebiliriz.

Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Pişi
Şalgamlı Kuskus Salata
Yeşil Fasulye
Taze Fasulye Tarifi
Yoğurtlu Pazı Mezesi
Çikolatalı Cupcake
Hdabla | © 2025 |