Taze Fasulye (Patatesli Taze Fasulye)
Taze Fasulye (Patatesli Taze Fasulye) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı yağ
- 1 adet yeşil biber
- 6-7 adet domates ( ben yazdan yapılma yarım kiloluk kavanozda konserve kullandım, isteğe bağlı konserve de koyabilirsiniz domates de)
Taze Fasulye (Patatesli Taze Fasulye) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel fasulyeleri ayıklayıp bir kabın içine koyup üzerine su doldurup beklemeye bırakalım.
- 1 adet soğanı ince ince doğrayıp tencereye alalım ,üzerine 3 yemek kaşığı yağı ek edelim.
- Soğanları çok az soldurunca üzerine ince ince doğradığımız biberi ekleyelim ve soldurmaya bırakalım .
- Biber ve soğanın üzerine suyunu süzdüğümüz taze fasulyeyi ekleyip rengi değişene kadar solduralım.
- Rengi solan fasulyenin üzerine patates ve domatesini tuzunu ekleyip karıştırıp pişmeye bırakalımç
- Patatesini ve fasulyeyi denetim edelim patatesi ve fasulyesi pişince ocağı kapatabiliriz yapanlara afiyet olsun .
(not:domatesin rengi açık ise 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ekleyebilirsiniz benim domateslerin rengi güzel olduğu için eklemedim).
Taze Fasulye (Patatesli Taze Fasulye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















