Taze Fasulye (Patatesli Taze Fasulye)

Taze Fasulye (Patatesli Taze Fasulye) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 1 adet yeşil biber
  • 6-7 adet domates ( ben yazdan yapılma yarım kiloluk kavanozda konserve kullandım, isteğe bağlı konserve de koyabilirsiniz domates de)

Taze Fasulye (Patatesli Taze Fasulye) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel fasulyeleri ayıklayıp bir kabın içine koyup üzerine su doldurup beklemeye bırakalım.
  2. 1 adet soğanı ince ince doğrayıp tencereye alalım ,üzerine 3 yemek kaşığı yağı ek edelim.
  3. Soğanları çok az soldurunca üzerine ince ince doğradığımız biberi ekleyelim ve soldurmaya bırakalım .
  4. Biber ve soğanın üzerine suyunu süzdüğümüz taze fasulyeyi ekleyip rengi değişene kadar solduralım.
  5. Rengi solan fasulyenin üzerine patates ve domatesini tuzunu ekleyip karıştırıp pişmeye bırakalımç
  6. Patatesini ve fasulyeyi denetim edelim patatesi ve fasulyesi pişince ocağı kapatabiliriz yapanlara afiyet olsun .

(not:domatesin rengi açık ise 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ekleyebilirsiniz benim domateslerin rengi güzel olduğu için eklemedim).

Taze Fasulye (Patatesli Taze Fasulye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça Tarifi
Kruvasan Bowl
Meyhane Mezesi Çıtır Kabak Tarifi
Mayasız Pamuk Poğaça
Ramazan Pidesi
Kıymalı Deniz Kabuğu Makarna
Hdabla | © 2025 |