Yayla Çorbası (5 Dakikada)
Yayla Çorbası (5 Dakikada) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı silmeye yakın un
- 3 çay bardağı su soğuk olmalı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Kuru nane
Yayla Çorbası (5 Dakikada) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye yağlar konur, akabinde un konur ve bir iki dakika karıştırarak kavrulur ve ocaktan alınır, 🛑 ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı.
- Ocaktan aldıktan sonra su ve pirinç ek edilir ve düzgünce tel çırpıcı ile çırpılır.
- En son yoğurt ek edilir ve tel çırpıcı ile uygunca çırpılır.
- İyice çırpıldıktan sonra ocağa alınır ve 1 saniye bile orta vermeden kaynamaya baṣlayana kadar karıṣtırılır.
- Karıṣtırırken çok yavaṣ olunmaması gerekiyor aksi halde çorba kesilir, yani karıṣtırırken çorba dönmesi gerekiyor ve karıṣtırırken tencerenin orta kısmından karıṣtırmanız gerekiyor şayet kenardan karıṣtırırsanın orta kısmı dönmez ve kesilebilir.
- Kaynamaya baṣladıktan sonra 🛑 güzelce fokurdadıktan sonra tuz ve yahut terryağı ve nane eklenir,bir defa karıṣtırılır, ıssı derecesi en aza düṣürülür (fakat kaynama olması gerekiyor) üstü kapalı 10 dakika piṣmeye bırakılır.
- Piṣme esnasında ortada tabanından karıṣtırılır. Şayet tereyağı az geldi ise yarım yemek kaṣığı daha ekleye bilirsiniz. Deneyeceklere kolay gelsin.
Yayla Çorbası (5 Dakikada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






