Yayla Çorbası (5 Dakikada)

Yayla Çorbası (5 Dakikada) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı silmeye yakın un
  • 3 çay bardağı su soğuk olmalı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Kuru nane

Yayla Çorbası (5 Dakikada) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye yağlar konur, akabinde un konur ve bir iki dakika karıştırarak kavrulur ve ocaktan alınır, 🛑 ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı.
  2. Ocaktan aldıktan sonra su ve pirinç ek edilir ve düzgünce tel çırpıcı ile çırpılır.
  3. En son yoğurt ek edilir ve tel çırpıcı ile uygunca çırpılır.
  4. İyice çırpıldıktan sonra ocağa alınır ve 1 saniye bile orta vermeden kaynamaya baṣlayana kadar karıṣtırılır.
  5. Karıṣtırırken çok yavaṣ olunmaması gerekiyor aksi halde çorba kesilir, yani karıṣtırırken çorba dönmesi gerekiyor ve karıṣtırırken tencerenin orta kısmından karıṣtırmanız gerekiyor şayet kenardan karıṣtırırsanın orta kısmı dönmez ve kesilebilir.
  6. Kaynamaya baṣladıktan sonra 🛑 güzelce fokurdadıktan sonra tuz ve yahut terryağı ve nane eklenir,bir defa karıṣtırılır, ıssı derecesi en aza düṣürülür (fakat kaynama olması gerekiyor) üstü kapalı 10 dakika piṣmeye bırakılır.
  7. Piṣme esnasında ortada tabanından karıṣtırılır. Şayet tereyağı az geldi ise yarım yemek kaṣığı daha ekleye bilirsiniz. Deneyeceklere kolay gelsin.

Yayla Çorbası (5 Dakikada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Poğaça
Yaz Kokteyli
Tirit (Balıkesir Tiriti)
Zeytinyağlı Taze Sarımsak
Elmalı Unsuz Kek
Elma Dilimli Kek
Hdabla | © 2025 |