Tam Ölçülü Suffle Tarifi

Tam Ölçülü Suffle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım paket vanilin
  • 2 su bardağı un

İçi için;

  • Sütlü çikolata

Tam Ölçülü Suffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  2. Sonra süt, sıvı yağı, kabartma tozu ve vanilini ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Azar azar un ekleyerek kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
  4. Sıvıyağ ile yağladığımız suffle kaplarına azar azar hamurdan koyuyoruz.
  5. Birer kesim sütlü çikolata koyup kalan hamurlarla üzerlerini kapatıyoruz.
  6. Suffle kaplarının yarısına gelecek halde su doldurup tencerede kaynatıyoruz ve suffleleri içine koyup birinci 3 dk ağzı açık sonra 5 dk tencerenin kapağına havlu sarıp en son 1 dk daha ağzı açık pişiriyoruz.
  7. Pişen sufleleri tencereden alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan sufleleri servis edebiliriz. Afiyet olsun:):).

Tam Ölçülü Suffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazırdan Daha Lezzetli Ev Yapımı Lahmacun
Beyaz Tarhana
Çıtır Börek
Domatesli Omlet
Bisküvili Tiramisu
Keşkek (Herse)
Hdabla | © 2025 |