Tam Ölçülü Suffle Tarifi
Tam Ölçülü Suffle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- Yarım paket vanilin
- 2 su bardağı un
İçi için;
- Sütlü çikolata
Tam Ölçülü Suffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- Sonra süt, sıvı yağı, kabartma tozu ve vanilini ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Azar azar un ekleyerek kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
- Sıvıyağ ile yağladığımız suffle kaplarına azar azar hamurdan koyuyoruz.
- Birer kesim sütlü çikolata koyup kalan hamurlarla üzerlerini kapatıyoruz.
- Suffle kaplarının yarısına gelecek halde su doldurup tencerede kaynatıyoruz ve suffleleri içine koyup birinci 3 dk ağzı açık sonra 5 dk tencerenin kapağına havlu sarıp en son 1 dk daha ağzı açık pişiriyoruz.
- Pişen sufleleri tencereden alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan sufleleri servis edebiliriz. Afiyet olsun:):).
Tam Ölçülü Suffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












