Patates Püreli Tavuk Sote
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram derisiz kemiksiz tavuk eti
- 1 adet kuru soğan
- 8-10 adet mantar
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 yeşil köy biberi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4-5 yemek kaşığı domates sos
- Tuz ( 2 çay kaşığı kullandım)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı kekik
- 3-4 kaşık sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
Patates püresi için;
- 5 adet orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıcak süt
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- Tuz ( 2 çay kaşığı kullandım )
- 1 litre su (patatesleri haşlamak için)
Üzeri için;
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyup 4 e bölün ve tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup ocağa alalım yumuşayana kadar haşlayalım.
- Ardından tenceredeki suyu döküp ezici ile patatesleri yeterlice ezin.
- Üzerine tereyağ ve sıcak sütü ekleyin, tuzu ekleyin karıştırıp rendelenmiş kaşarı ekleyip güzelce karıştırın.
- Orta uzunluk borcamın tabanını sıvı yağ ile hafif yağlayın ve patates püresini borcama aktarıp kaşıkla düzleştirin.
- Tavuk etini kuşbaşı olarak doğrayın, öteki tüm zerzevatları de minik doğrayın, mantarları dilimleyin, tencereye biraz sıvı yağ döküp ısıtın tavuk etini tencereye alıp biraz karıştırın .
- Suyunu bırakıp çekince biraz daha sıvı yağ ekleyip minik doğradığınız kuru soğanı ekleyip 3 dakika kavurun, dilimlediğiniz mantarları ve biberleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
- Salça ve domates rendesini ekleyin, 5 dakika orta ara karıştırıp pişirin, tuz ve baharatları atıp karıştırın ve bu yemeği patates püresinin üzerine aktarın ve düzenleyin, en üste rendelenmiş kaşar peynirini her tarafına gelecek biçimde serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında fanlı ayarda 25-30 dakika güzelce kızarana kadar pişirip akabinde fırından çıkartın ve 10 dakika dinlendirip akabinde servis edebilirsiniz, afiyet olsun;).
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















