Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük uzunluk lahana
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ince ince kıyılır tavada yağ ile kavrulur ,maydanoz ince ince kıyılır, soğanla birlikte tekrar kavrulur.
  2. Pirinç eklenir, hepsi uygunca tekrar tekrar kavrulmaya devam eder.
  3. Hepsi karıştıktan sonra salça eklenir ve tekrar karıştırılır, güzelce karıştırdıktan sonra baharatları ve tuz eklenir tekrar tekrar karıştırıldıktan sonra düzgünce kavrulduğundan emin olduktan sonra üzerine bir su bardağı kadar su eklenir .
  4. Demleme metodu hafif pişirilir ,haşlanmış lahana yaprakları boyutuna nazaran ayrılarak tek tek sarılır.
  5. Sarıldıktan sonra tencereyi dizilir lahana dizdikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirilir, daha sonra üzerine bir tabak konur, üzerine geçene kadar su eklenir (isterseniz salçalı su da yapabilirsiniz).
  6. Kısık ateşte pişirilir pişirildikten sonra servis edebilirsiniz deneyen herkese afiyet olsun…

Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuskus Salatası
Fırında Acılı Çöp Şiş
Dereotlu Kıyır Poğaça/ Kurabiye
Kamyonet Yaş Pasta
İkramlık Önerisi
Patlıcanlı Çöp Şiş Tarifi
Hdabla | © 2025 |