Milföylü Mantı Tarifi (Patatesli Yoğurt Soslu)

Milföylü Mantı Tanımı (Patatesli Yoğurt Soslu) İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 4 tane orta uzunluk patates
  • 1 tane büyük uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası isteğe bağlı domateste olur

Sarımsaklı yoğurt için;

  • Yarım kilo yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Sosumuz için ;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber

Milföylü Mantı Tanımı (Patatesli Yoğurt Soslu) Nasıl Yapılır?

  1. Önce patateslerinizi yıkıyoruz ve tenceremize alıyoruz, üzerine gereğince su ek edip haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Haşlandıktan sonra patateslerimizin suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz .
  3. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup bir çatal yardımıyla püre haline gelinceye kadar eziyoruz.
  4. Sonra soğanlarımızın kabuğunu soyup yıkayıp doğruyoruz .
  5. Üzerine yağını ek edip soğanlarımız yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz .
  6. Yumuşadıktan sonra salçamızı ek edip salçamızın da bir iki dakika kokusunun çıkması için kavuruyoruz ve ocaktan alıp patatesimizin üzerine ek ediyoruz.
  7. Baharatlarımızla birlikte sonra karıştırıyoruz iç harcımızı karıştırdıktan sonra kenara alın.
  8. Önceden buzunun erimesi için çıkartmış olduğumuz milföylerimizi tek tek alıp üzerine iç harcımızdan ek edip her tarafına gelecek halde dağıtıyoruz s.
  9. Sonra kesiyoruz ve rulo halinde sarıyoruz .
  10. Altını yağlamış olduğumuz tepsimizin içine ek ediyoruz hepsini yapıp bitiriyoruz.
  11. Sonra üzerine milföylerimizin yağ sürüyoruz ve alt üst fan ayarlı 200 derece evvelce ısıtılmış fırınımıza katıp altıda üstüde kızarana kadar pişiriyoruz .
  12. Piştikten sonra fırından alıyoruz soğumaya bırakıyoruz ve bizde bu ortada sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
  13. Kabımızın içine yoğurdumuzu alıyoruz pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırıyoruz.
  14. Sonra sarımsağımızı ek ediyoruz ve karıştırıyoruz kenara alıyoruz .
  15. Sonra sosumuzu hazırlıyoruz ,yağımıza ocağımızın üzerine alıyoruz.
  16. Yeterince ısındıktan sonra ocağımızın üzerinden alıp kenara alıp 6*7 saniye birinci sıcaklığının çıkmasını sağlıyoruz ve baharatlarımızı ek ediyoruz .
  17. Sonra yoğurdumuzu mantımızın üzerine her sırasıyla sarımsaklı yoğurdumuzu ek ediyoruz.
  18. Sosumuzu ek edip servis yapıp tüketebilirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun🌹.

Milföylü Mantı Tanımı (Patatesli Yoğurt Soslu) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Tatlısı
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Safran Çayı: Doğanın Altın Baharatıyla Sağlık Ve Huzur (Videolu)
Çocuklar İçin Şekersiz Muzlu Pankek
Ayıcık Kurabiye
Limonlu Burçak Tadında Kurabiye
Hdabla | © 2024 |