Ev Yapımı Makarna
Ev İmali Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı buğday unu
- 2 adet yumurta
- 2,5 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tuz
Ev Üretimi Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kullanacağımız unu pak bir tabana döküp ortasını açıp yumurtalarınızı kırın.
- Üstüne su, tuzu ek edip güzelce karıştırın.
- Hamur sıkıntı toparlanabilir hatta dağılma olabilir bunun için biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- Buğday unu olduğu için sert bir hamur elde etmiş olucaz.
- 5-10 dk hamuru dinlendirin.
- Daha sonra pak bir tabanda hamuru açıp istediğiniz biçimde kesebilirsiniz. Püf noktası hamuru ne kadar çok yoğurursanız o kadar hoş olur.
- Kesme sürecin yaptıktan sonra kesinlikle kullandığınız unla geniş bir tepsiye koyup serin yerde kurumasını bekleyin.
- Pişirme evresi kaynar suda 10-15 dk ortası haşlayın üzerine kaşar peynir rendesi yada dilediğiniz üzere yapabilirsiniz afiyet olsun.
Ev Üretimi Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











