Dereotu Poğaça

Dereotu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet ince kıyılmış dereotu
  • 2 adet yumurta sarısı üzerine
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)

Dereotu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım.
  2. Bir kabın içine materyallerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
  4. Unu denetimli ek edelim hamuru kulak göğsünde getirelim yarım saat kadar dinlendirelim.
  5. Poğaçalarımızı şekillendirelim.
  6. Minik bezeler yapıp yağlı kağıdın üzerine dizelim fırın tepsisine yerleştirelim.
  7. Poğaçalarımızı fırına sürelim.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Dereotu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Kuru Fasulye
Türk Kahveli Kek
Tavuklu Yaprak Sarma
Peynirli Tepsi Poğaçası (Çöreği)
Açma
Bebe Bisküvili Nescafeli Sütlü Tatlı
Hdabla | © 2024 |