Pamuk Kıvamında Cevizli Lokum
Pamuk Kıvamında Cevizli Lokum Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 1,5 su bardağı ince doğranmış ceviz içi
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 3 yemek kaşığı susam
- 1-2 çay kaşığı yenibahar
- 2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için yumurtalı karışım;
- 1 yumurta sarısı
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı su
Üzerinin kreması için;
- 2 yemek kaşığı labne
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- Çay kaşığının ucuyla tarçın
- Çay kaşığının ucu ile kakao
Pamuk Kıvamında Cevizli Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğurup 30-40 dakika mayalanmaya bırakalım (ele yapışacak kıvamda olsun ne kadar yumuşak bir hamur olursa sonuç o kadar kusursuz olacak).
- Bolca zeytinyağı ile yağladığımız tezgahta hamuru elimizle açalım (mümkün olduğunca dikdörtgen formda olsun modüllerin eşit büyüklükte olması için).
- Cevizli harcı karıştırıp hamurun üzerine yayalım ve rulo halinde saralım.
- Yaklaşık üçer parmak kalınlığında kesip altını yeterlice yağladığımız (veya yağlı kağıt serdiğimiz) tepsiye dizelim ve yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Üzerlerine yumurta sarısı karışımından sürüp 180 derece evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerini pak bir bezle kapayıp ılımasını bekleyelim.
- Ilıdıktan sonra karıştırıp homojen hale getirdiğimiz kremasını üzerine sürelim deneyeceklere afiyet olsun.
Pamuk Kıvamında Cevizli Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















