Pamuk Kıvamında Cevizli Lokum

Pamuk Kıvamında Cevizli Lokum Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 1,5 su bardağı ince doğranmış ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1-2 çay kaşığı yenibahar
  • 2 çay kaşığı tarçın

Üzeri için yumurtalı karışım;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su

Üzerinin kreması için;

  • 2 yemek kaşığı labne
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • Çay kaşığının ucuyla tarçın
  • Çay kaşığının ucu ile kakao

Pamuk Kıvamında Cevizli Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğurup 30-40 dakika mayalanmaya bırakalım (ele yapışacak kıvamda olsun ne kadar yumuşak bir hamur olursa sonuç o kadar kusursuz olacak).
  2. Bolca zeytinyağı ile yağladığımız tezgahta hamuru elimizle açalım (mümkün olduğunca dikdörtgen formda olsun modüllerin eşit büyüklükte olması için).
  3. Cevizli harcı karıştırıp hamurun üzerine yayalım ve rulo halinde saralım.
  4. Yaklaşık üçer parmak kalınlığında kesip altını yeterlice yağladığımız (veya yağlı kağıt serdiğimiz) tepsiye dizelim ve yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı karışımından sürüp 180 derece evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkardıktan sonra üzerini pak bir bezle kapayıp ılımasını bekleyelim.
  7. Ilıdıktan sonra karıştırıp homojen hale getirdiğimiz kremasını üzerine sürelim deneyeceklere afiyet olsun.

Pamuk Kıvamında Cevizli Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuzu İncik
Milföylü Mantı Tarifi (Patatesli Yoğurt Soslu)
Baton Kalıpta Sade Kek
Bonfile Sandviç
Çekirdekli Kırmızı Lahana Salatası
Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |