Simit Ekmek (Videolu)

Simit Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 ml ılık su (1 su bardağı)
  • 200 ml ılık süt (1 su bardağı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ(30 ml
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı(40gr)
  • 10 gram maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 600 gram un (5 su bardağı )

Üzeri için:

  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı pekmez (15 ml)
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

Simit Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ hariç,hamur için gerekli olan tüm gereçleri yoğurma kabına alın biraz yoğurun.
  2. Hamuru tezgaha alın,tereyağı ekleyip,10 dakika yoğurun.
  3. Hamurun üzerini kapatın 1 saat mayalandırın.
  4. Bir kapta suyu ve pekmezi karıştırın.
  5. Susamı da başka bir tabağa alın.
  6. Mayalanan hamuru 15 eşit bezeye ayırın.
  7. 10 dakika dinlendirin.
  8. İlk bezeyi alın ve tezgahın üzerinde uzun bir şerit haline getirin.
  9. Bu basamakta çok hafif un kullanabilirsiniz, bu form vermenizi kolaylaştıracaktır.
  10. Hazırladığınız uzun şeridin iki ucunu birleştirin ve üst üste getirin. Uçları sağa hakikat kıvırın.
  11. Hazırladığınız bu biçimi evvel pekmezli suya batırın, akabinde da çokça susama bulayın.
  12. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  13. Bütün bezeler bitene kadar birebir süreci tekrarlayın.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Simit Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokadolu Orman Meyveli Soğuk Mousse (Pcos Dostu – Yaz Tatlısı)
Toprak Ananın Akdeniz Sandığı
İrmik Helvası
Truff (Pratik Kahve Yanına)
Pratik Spoonfull Tarifi
Sağlıklı Truff (Yağsız, Şekersiz, Unsuz)
Hdabla | © 2025 |