Tepside Tiramisu
Tepside Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket labne peyniri
- 2 paket kedi lisanı bisküvisi
Sos için;
- 1 yemek kaşığı kahve
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 paket granül kahve
- 3 bardak ılık su
Tepside Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Vanilya ve labne hariç bütün malzemeyi karıştırıp ocağa alalım ,muhallebi üzere oluncaya kadar pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine bir paket vanilyayı koyup karıştıralım, ılıdıktan sonra labne peyniri koyup mikserle 3-4 dakika çırpalım.
- Ilık su ile granül kahveyi karıştıralım ,kedi lisanlı bisküvilerimizi batırıp tepsiye sıralayalım.
- Üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısını dökelim.
- Üzerine bir yemek kaşığı kakao ,1 yemek kaşığı türk kahvesi ile hazırladığımız karışımdan eleyelim üzerine tekrar kedi dillerimizi sıralayalım.
- Tekrar üstüne muhallebimizi dökelim üzerine tekrar kakaolu ve kahveli tozumuzdan eleyelim soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun.
Tepside Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














