Baklava (6 Beze İle 60 Kat)
Baklava (6 Beze İle 60 Kat) Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt (200ml)
- 1 adet yumurta
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
- 4 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
Baklava (6 Beze İle 60 Kat) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm materyaller yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
- Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir kulak göğsü kıvamında bir hamur hazırlanır.Hamur dinlendirilir.
- Daha sonra 6 bezeye ayrılır her bir beze yufka formunda açılır nişasta serpilir ve zarf biçiminde katlanır her katın ortasına da nişasta serpilir.
- Tüm bezeler tıpkı halde açılır.
- İlk yapılan zarf formunda ki hamur açılabildiği kadar ince açılır tepsinin kenarlarından taşarsa kesilerek içine koyulur.
- İki kata ceviz serpilir.
- Kesildikten sonra üzerine eritilmiş tereyağ koyulur sonrasında bir su bardağı sıvı yağ koyulur.
- 160 derece fırında yaklaşık 1,5 saat pişirilir.
- Şerbeti için su ve şeker 15 dk kaynatılır içine 1 yemek kaşığı kadar limon sıkılır bi kaç dakika daha kaynatılır.
- Baklava sıcak şerbet soğuk olacak biçimde şerbet dökülür.
- Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Baklava (6 Beze İle 60 Kat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














