Tarsus Gevreği (Orijinal)

Tarsus Gevreği (Orijinal) Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un

Üzerine :

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 200 gram kavrulmuş susam

Tarsus Gevreği (Orijinal) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Susam tavada kısık ateşte kavrulur ve farklı kasede soğumaya bırakılır.
  2. Su, tahin, sıvı yağ, oda sıcaklığında margarin ve şeker elle harmanlanır.
  3. Üzerine elenmiş kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek yoğrulur.
  4. Pekmez ve su bir öteki kasede açılır.
  5. Hamurdan cevizden biraz büyük modüller alınır ve yuvarlanır. Akabinde bastırılır.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye yapışan tüm hamur dizilir.
  7. Dizilen hamurlar evvel pekmezli suya akabinde susama batırılır.
  8. Tekrar yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
  9. Önceden ısıtılan 180 derece fırında yaklaşık 13 dakika pişirilir. Afiyet olsun 😋.

Tarsus Gevreği (Orijinal) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bazlama
Cevizli İrmik Tatlısı
Pratik Supangle Tarifi (Videolu)
Tek Kişilik Lemon Bowl – Limonlu Kase Tatlısı
Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi
Cunda Mezesi
Hdabla | © 2025 |