Krem Peynir
Krem Peynir Tanımı İçin Malzemeler
- 2 lt taze süt
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Krem Peynir Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütümüzü tenceremize boşaltıyoruz ,orta ateşte kaynatıyoruz sütümüzde köpük kabarınca altını kısıyoruz ve limon sıkıyoruz.
- 5-6 dakika daha kaynatıyoruz ve sütümüz pütürleşiyor derin bir kaba üzerine süzgeç’e sütümüzü döküyoruz.
- Kaşık yardımıyla suyunu sıkıyoruz.
- Rondomuza döküyoruz,tereyağ ekliyoruz ve tuz ekliyoruz yarım su bardağı kabın içindeki sudan ekliyoruz ve uygunca çekiyoruz.
Krem Peynir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












