Enginarlı Pilav
Enginarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet enginar
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Enginarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarlar istenilen halde temizlenir.
- Çanak yada yapraklı çanak formunda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Havuçlar küp küp doğranıp, bezelye ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Önceden ısladığımız pirinçi zeytinyağında biraz kavurduktan sonra tereyağı eklenir ve bir mühlet daha kavrulur, akabinde haşlanmış olan sebzeler ve tuz eklenir.
- 2 su bardağı su eklenir ve kısık ateşte suyu bitinceye kadar pişmeye bırakılır. ( su ölçüsü pirinçin cinsine nazaran değişiklik gösterebilir).
Enginarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







