Lavaş Ekmek

Lavaş Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram un (yaklaşık 2,5 çay bardağı)
  • 140 ml su (1 çay bardağından 1 parmak eksik)
  • 5 gram tuz (yarım tatlı kaşığı)
  • 10 ml sıvı yağ (1 yemek kaşığı)

Lavaş Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına birinci olarak unu alalım.
  2. Ortasını çukur açıp başka gereçleri ekleyin.
  3. Hamuru güzelce yoğurun ve 10 dk dinlenmeye bırakın.
  4. Tezgaha un serpin, dilediğiniz büyüklükte bezelere bölüp tekrar 10 dk dinlendirin.
  5. Merdane ile açın, fazla ununu alın ve evvelce ısıtılmış tavaya alın yağsız formda.
  6. 30-40 saniye pişirin kabarmasını bekleyin ve aykırı çevirin fazla pişirmemeye dikkat edin.

Lavaş ekmeklerimiz hazır.

Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Lavaş Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşi Ve Tatlı Tart (Frambuaz,Çilek,Limon)
Kolay Mantı Çorbası Tarifi
Kıymalı Patates Mantısı
Tahinli Kek
Lahana Sarması
Kremalı Mantarlı Tavuk
Hdabla | © 2025 |