Lavaş Ekmek
Lavaş Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram un (yaklaşık 2,5 çay bardağı)
- 140 ml su (1 çay bardağından 1 parmak eksik)
- 5 gram tuz (yarım tatlı kaşığı)
- 10 ml sıvı yağ (1 yemek kaşığı)
Lavaş Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına birinci olarak unu alalım.
- Ortasını çukur açıp başka gereçleri ekleyin.
- Hamuru güzelce yoğurun ve 10 dk dinlenmeye bırakın.
- Tezgaha un serpin, dilediğiniz büyüklükte bezelere bölüp tekrar 10 dk dinlendirin.
- Merdane ile açın, fazla ununu alın ve evvelce ısıtılmış tavaya alın yağsız formda.
- 30-40 saniye pişirin kabarmasını bekleyin ve aykırı çevirin fazla pişirmemeye dikkat edin.
Lavaş ekmeklerimiz hazır.
Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Lavaş Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














