Puf Börek

Puf Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • İç gereci için : 4 adet haşlanmış patates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Üzerine eklemek için : 1 şişe maden suyu
  • Yumurta sarısı

Puf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel iç gerecini hazırlayalım patatesleri haşlayıp ezelim.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Salça ekleyelim salçayı da kavurduktan sonra ezilmiş patates, tuz, karabiber ekleyip karıştıralım.
  4. Yufkayı düz bir yere serelim sosu her tarafına gelecek halde sürelim yufkayı ikiye katlayarak yarım daire formuna getirelim dörde bölelim.
  5. İç gerecimizi koyup rulo saralım ve gül halini verelim yağlanmış tepsiye dizelim.
  6. İşlem bittikten sonra az bir ölçü sos artacaktır üzerine maden suyunu ekleyip böreklerin üzerine dökelim.
  7. Tepsinin üzerini örtüp buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirelim 1 gün akşamdan yapıp gecede dinlendirebilirsiniz.
  8. Buzdolabından alınca üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Puf Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Ekmek/Çörek
Coco Dream
Meyveli Dondurma
Sütlü Mantar Çorbası
Pide Poğaça
4 Kişilik Sufle Tarifii
Hdabla | © 2025 |